Om Folksagopodden

Vad är Folksagopodden?

Folksagopodden är en podcast med minimalt med prat och maximalt med sagor. Varje avsnitt har ett tema och till varje tema berättas en handfull sagor. Sagorna är från hela världen.

Vem är Jack?

Jack Dahlby är en glad amatörberättare som till vardags jobbar som teaterlärare på gymnasiet. Intresset för att berätta kom tidigt, och familjen fick ofta lyssna på långa berättelser som Jack hittat på som liten. Jack bor med sambo, två katter och massvis av folksago-böcker i Handen söder om Stockholm.

Hur det började

Folksagopodden startade 2020. Idén till podden kom från Anna som ville ha något att lyssna på när hon skulle sova som inte var för läskigt. Jack tittade då mot sin bokhylla, fick syn på en folksagosamling och Poff! (likt en saga) så var Folksagopodden född. 

Samarbeten

Folksagopodden drivs till störst del av Jack, som står för research, inspelning, klippning, berättande osv. Men till sin hjälp har Jack 


Elin Aller är poddens husgrafiker, som skapat logotypen och illustrationerna.


Viktor Borg är poddens on-call ljudtekniker. Alltid redo att hjälpa till när Jacks amatörkunskaper inte räcker till.


Gästberättare under julkalendern 2020 och 2021 bjöds ett gäng gästberättare in för att berätta sagor

2020: Tove Göransson (lucka 3), Jacob Tengström (lucka 9), Hedda Hansson (lucka 12), Caroline Almkvist (lucka 17) och Hannah Lundgren (lucka 21)

2021: Torbjörn Grönlund (lucka 2), Viktor Borg (lucka 12) och Bea Edsvik (lucka 18)


Ellinor Greis som en del av Folktale Week 2021 samabetade podden med illustratören Ellinor som driver instagramkontot @fabler_och_flora 


Pod space är podhotellet som publicerar Folksagopodden