Om Folksagopodden

      Hur det började

Folksagopodden startade i augusti 2020. Idén till podden kom från Anna som ville ha något att lyssna på när hon skulle sova som inte var för läskigt. Jack tittade då mot sin bokhylla, fick syn på en folksagosamling och Poff! (likt en saga) så var Folksagopodden född. 

      Vad är Folksagopodden?

Folksagopodden är en podcast med minimalt med prat och maximalt med sagor. Varje avsnitt har ett tema och till varje tema berättas en handfull sagor. Sagorna är från hela världen.

      Vem är Jack?

Jack Dahlby Green är en glad amatörberättare som till vardags jobbar som lärare. Intresset för att berätta kom tidigt, och familjen fick ofta lyssna på långa berättelser som Jack hittat på som liten. Jack bor med partner, två katter och massvis av folksago-böcker i Handen söder om Stockholm.

      Samarbeten

Folksagopodden drivs till störst del av Jack, som står för research, inspelning, klippning, berättande osv. Men till sin hjälp har Jack 


Elin Aller som är poddens husgrafiker, som skapat logotypen och illustrationerna. Elin var också del av Folktale Week 2023.


Viktor Borg, ljudguru och röstskådespelare, som är poddens on-call ljudtekniker. Alltid redo att hjälpa till när Jacks amatörkunskaper inte räcker till.


Gästberättare har medverkat under julkalendern 2020 och 2021 samt i radioteatern

2020: Tove Göransson (lucka 3), Jacob Tengström (lucka 9), Hedda Hansson (lucka 12), Caroline Almkvist (lucka 17) och Hannah Lundgren (lucka 21)

2021: Torbjörn Grönlund (lucka 2), Viktor Borg (lucka 12) och Bea Edsvik (lucka 18)

avsnitt 69 - folksagoteatern ger: Hannah Lundgren, Caroline Almkvist, Viktor Borg


Ellinor Greis som var del av Folktale Week 2021, där hon illustrerade sju sagor under sju dagar. Ellinor driver instagramkontot @fabler_och_flora 


Caroline Almkvist, illustratör, skådespelare, allkonstnär, har varit gäst under julkalendern 2020 och i radioteateravsnittet (se ovan) och illustratör till Folktale Week 2022. Carolines instagramkonto hittar du här @c.a.t.ha.r.s.i.s


Pod space är podhotellet som publicerar Folksagopodden